ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » Архів матеріалів

Делегація Держлісагентства з робочим візитом перебувала у латвійських колег

Як повідомила прес-служба Держлісагентства, з 19 по 22 жовтня делегація Державного агентства лісових ресурсів України з метою обміну досвідом з питань реформування та удосконалення ведення лісового господарства відвідала Латвійську державну лісову службу та Державне акціонерне товариство «Латвійські державні ліси». У складі делегації був представник Сумського ОУЛМГ – директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

У рамках візиту українські лісівники ознайомились із структурою, функціями, пріоритетними завданнями, найважливішими досягненнями державної лісової служби та акціонерного товариства. Особливий інтерес у членів делегації викликало реформування лісової галузі, труднощі та шляхи їх подола ... Читати далі »

Переглядів: 339 | Додав: oksama | Дата: 27.10.2015

Делегація Держлісагентства з робочим візитом перебувала у латвійських колег

Як повідомила прес-служба Держлісагентства, з 19 по 22 жовтня делегація Державного агентства лісових ресурсів України з метою обміну досвідом з питань реформування та удосконалення ведення лісового господарства відвідала Латвійську державну лісову службу та Державне акціонерне товариство «Латвійські державні ліси». У складі делегації був представник Сумського ОУЛМГ – директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

У рамках візиту українські лісівники ознайомились із структурою, функціями, пріоритетними завданнями, найважливішими досягненнями державної лісової служби та акціонерного товариства. Особливий інтерес у членів делегації викликало реформування лісової галузі, труднощі та шляхи їх подолання.

Важливим етапом поїздки було ознайомлення з роботою регіональних представництв (структурних підрозділів) Державного акціонерного товариства «Латвійські державні ліси&r ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: oksama | Дата: 27.10.2015

Перші підсумки реалізації Концепції розвитку лісового та мисливського господарства України будуть відчутні вже до кінця цього року, - заявив Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук

 

У Держлісагентстві планують економити на електронних торгах більше 1 млрд грн на рік.

Електронні держзакупівлі в лісовому господарстві заощадять до 1 млрд грн на рік, – Олександр Ковальчук.

Перші підсумки реалізації Концепції розвитку лісового та мисливського господарства України будуть відчутні вже до кінця цього року. Про це заявив Голова Держлісагентства Олександр Ковальчук під час презентації документа на колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Над документом працювали понад 60 найкращих експертів у галузі, включаючи міжнародних партнерів з ФАО та Європейського інституту сусідства та партнерства. У результаті ми отримали комплексний і покроковий план дій, який максимально відповідає сучасним реаліям лісового гос ... Читати далі »

Переглядів: 320 | Додав: oksama | Дата: 27.10.2015

У Мадриді підписані нові домовленості в рамках роботи процесу "Ліси Європи"

20 та 21 жовтня в Мадриді проведені 7-ма та Позачергові Міністерські конференції із захисту лісів Європи. За участі керівників та представників лісових адміністрацій 35 країн Європи, Європейської комісії та 17 міжнародних організацій лісового профілю вирішувались основні напрями та домовленості щодо майбутнього розвитку збалансованого лісоуправління. Участь у роботі конференцій взяли 216 учасників.

Присутніх було ознайомлено із останніми напрацюваннями процесу «Ліси Європи», а саме:

1. Результатами дослідження стану лісів Європи. Було зауважено, що площа та запас лісів Європи продовжує збільшуватись. 80 % лісів є доступними для заготівлі деревини (в Україні це приблизно 50 %). Щорічно ліси Європи поглинають 719 млн тонн СО2, що є суттєвим внеском у пом’якшення наслідків зміни клімату.

2. Результатами перегляду індика ... Читати далі »

Переглядів: 321 | Додав: oksama | Дата: 27.10.2015

Переглядів: 318 | Додав: Ben | Дата: 22.10.2015

Переглядів: 394 | Додав: Ben | Дата: 22.10.2015

На Сумщині наближається відкриття сезону полювання на парнокопитних та хутрових звірів

 

В мисливських угіддях Сумщини незабаром відкриється сезон полювання на парнокопитних та хутрових звірів. То ж саме час мисливцям відновити в пам'яті правила полювання та подбати про упорядкування необхідних для виходу на полювання документів.

Відкривається сезон полювання на парнокопитних тварин 31 жовтня - 1 листопада і триватиме в залежності від виду полювання, так колективне та облавне полювання - до 31 грудня цього року, а от індивідуально на самців оленя і кабана мисливці зможуть полювати до 31 січня 2016 року.

Полювання на хутрових звірів за відстрільними картками розпочинається 7 листопада і триватиме до 31 січня 2016 року.

Днями полювання є: на копитних при індивідуальному полюванн ... Читати далі »

Переглядів: 437 | Додав: oksama | Дата: 22.10.2015

Чи дорогі дрова, або як пережити зиму?

 

Різке підвищення цін на газ та електроенергію в Україні призвело до зростання тарифів на тепло та змусило людей шукати інші джерела опалення. Більшість ощадливих господарів перевели опалення у садибах з газу на альтернативні види палива. Переоснащують з газу на тверде паливо і котельні у дитячих садочках, школах, медичних закладах. Все це обумовило ріст попиту на дрова паливні, в зв'язку з чим до Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства почастішали звернення щодо роз'яснення механізму забезпечення дровами, ціни на послуги та можливі пільги. То ж на найбільш хвилюючі громадськість питання спробуємо дати кваліфіковані відповіді.

Де можна придбати дрова паливні?

Основний ресурс дров в області заготовляють державні підприємства Сумського ОУЛМГ, ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: oksama | Дата: 22.10.2015

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

 

від 16 жовтня 2015 р. № 826

 

Київ

 

Деякі питання видачі сертифіката про походження

лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів

 

Кабінет Міністрів України постановляє:

Установити, що сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, в ... Читати далі »

Переглядів: 505 | Додав: oksama | Дата: 19.10.2015

26 вересня 2015 року в нашому селищі відбулася грандіозна подія. В цей день команди всіх 12 лісогосподарських  підприємств управління з'їхались на галузеві змагання з лісівничого багатоборства, які традиційно присвячуть святкуванню Дня працівника лісу. Традиційна спартакіада з лісівничого багатоборства проходять кожного року, їх організовує і проводить лісова профспілка, приурочуючи цей захід Дню працівника лісу. Цього року почесне право прийняти змагання отримало Свеське лісове господарство. Як годиться, всі команди прибули на чолі з директорами та головами профспілкових комітетів лісгоспів. Не оминуло своєю увагою лісове свято і керівництво області та району.

  ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: oksama | Дата: 29.09.2015

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 17 18 »
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz