ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » Архів матеріалів

Шановні колеги, ветерани

та працівники лісової галузі!

Вітаю Вас з професійним святом -

Днем працівника лісу!

    День працівника лісу — не лише професійне свято, яке за традицією відзначається золотої осені. Це, можна сказати, своєрідний іспит совісті для наших співвітчизників у самооцінці ставлення до рідної природи і до лісу. Один з класиків писав «Слово героя поета у порівнянні з заслугами лісівників блідне, скромна праця лісівників створює щастя наступних поколінь».
    ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Додав: oksama | Дата: 18.09.2015

14 вересня 2015 року, враховуючи лист «Укрцентркадриліс» № 339 від 09.09.2015 року,   на базі нашого підприємства відбулось виїзне засідання з групою кадрового резерву по вивченню передового досвіду ведення лісогосподарського виробництва на державних підприємствах, які входять до сфери управління Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. Програма заходів передбачала відвідування учасниками  наступних підрозділів ДП «Свеський лісгосп»:

- Олинське лісництво : огляд стану лісових культур та природного поновлення сосни звичайної;

- Чуйківське лісництво, знайомство з лісогосподарським ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: oksama | Дата: 17.09.2015

26 вересня на базі Свеського лісгоспу відбудуться обласні змагання з лісового багатоборства. Про це повідомив директор лісгоспу Олег Закусило.

 

... Читати далі »

Переглядів: 375 | Додав: oksama | Дата: 27.08.2015

У Свеському лісгоспі велика територія лісових насаджень знаходиться у важкодоступних місцях. Болота та бездоріжжя не давали змоги дістатися до деревини, яку потрібно було заготовляти. Тому будівництво лісових доріг – це найактуальніше завдання для сумських лісівників, які швидко опанували технологію будівництва і навчилися суттєво здешевлювати вартість робіт.

 За останні два роки у лісгоспі збудували близько десяти кілометрів лісових доріг, відремонтували три мости, якими проходить колісна техніка вагою до 90 т. Завдяки цьому господарство ефективно працює і розвивається.

 -З одного боку, побудувавши мости і дороги, ми вклали кошти в район, в збільшення рекреаційних можливостей нашого лісу, - стверджує директор державного господарства «Свеський л ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Додав: oksama | Дата: 27.08.2015

Кожного року літньої пори вальники лісу лісогосподарських підприємств Сумського ОУЛМГ збираються на свої професійні змагання. Цього року сумські вальники прибули у Радянське лісництво Лебединського лісгоспу 21 серпня, щоб визначити кращих по професії, приурочивши свій захід святу української державності – Дню незалежності України.

Під час урочистого відкриття представників однієї з найнебезпечніших професій привітали очільники області голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, заступник голови Сумської обласної ради Віра Лаврик, народний депутат Верховної Ради України Владислав Бухарєв, начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець та керівництво Лебединського району і Лебедина.

У своєму зверненні до учасників змагань він високо оцінив С ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: oksama | Дата: 27.08.2015

Запущене на нашому підприємстві в червні цього року виробництво паливних гранул (пелет) впевнено набирає обертів.

«Середня реалізаційна ціна з доставкою 1750 грн. за тонну готової продукції, це задовольняє споживачів, тому перебоїв з реалізацією немає», – коментує роботу нової лінії директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

Відтак, забезпечуючи потреби внутрішнього ринку області, свеські лісівники вже встигли випустити і реалізувати близько 100 тонн готової продукції. Сировиною ж для виготовлення пелет стали відходи дерево переробки. За рік їх накопичувалося в лісгоспі близько 19 тис. т, більша частина з яких просто утилізувалася. Це тягло за собою додаткові витрати, ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: oksama | Дата: 18.08.2015

08 серпня 2015 року на території АТК ДП «Свеський лісгосп» відбулися змагання з лісівничого багатоборства між колективами структурних підрозділів підприємства з метою підвищення професійних навичок в окремих видах лісогосподарської діяльності, популяризації фізичної культури і спорту серед працівників підприємства та якісної підготовки команди до обласних галузевих змагань з лісівничого багатоборства присвячених «Дню працівника лісу» у 2015 році у відповідності наказу № 22 від 23.06.2015 року Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

       

В даних змагання участь взяли 8 команд структурних підрозділів, а саме:

  • Свеське лісництво
  • Прудищанське лісництво
  • Олинське лісництво ... Читати далі »
Переглядів: 525 | Додав: oksama | Дата: 12.08.2015

На Сумщині стартує відкриття сезону  полювання на пернату дичину

У суботу, 8 серпня відкривається мисливський сезон, що дозволяє полювання на пернату дичину !!!

      Нагадуємо, що до полювання допускатимуться лише ті мисливці, в яких наявні документи на право полювання, передбачені ст.14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Згідно з наказом, полювання розпочнеться з 18.00 год. 8 серпня 2015 р. і триватиме до 1 листопада 2015 року.

      Полювання здійснюється на качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, гала-газа ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: oksama | Дата: 03.08.2015

Державне підприємство «Свеське лісове господарство» щорічно відновлює близько півтори сотні гектарів лісів. Цього року лише на весні за сприятливих умов було створено 159,7 га, а також 20,5 га залишено під природне поновлення.

Як відомо, для того щоб отримати гарний результат в майбутньому, необхідно приділяти увагу культурам не лише під час створення, а й на протязі всього їх розвитку. Основну увагу лісівники підприємства приділяють саме в перші декілька років, коли ймовірність відпаду молодих рослин дуже висока внаслідок переважання живого надґрунтового покриву. Тому як  природне так штучне лісовідновлення потребує доглядів в ряду, внаслідок просапування грунту сапкою, та в міжрядді. Догляд між рядами проводиться як мотокущорізом так і тракторами в агрегатуванні з дисковим культиватором КЛБ 1,7. ... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: oksama | Дата: 28.07.2015

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 17 18 »
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz