ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2016 » Лютий » 22 » Держлісагентство не отримало бюджетного фінансування, але готується до протистояння лісовим пожежам
16:09
Держлісагентство не отримало бюджетного фінансування, але готується до протистояння лісовим пожежам

Держлісагентство не отримало бюджетного фінансування, але готується до протистояння лісовим пожежам

 

Проблеми лісових пожеж мають місце у багатьох країнах світу. Минулого року найбільші пожежі вирували у Росії, Австралії та США.

Охорона лісів від пожеж – одне з найскладніших завдань, що вирішується працівниками Державного агентства лісових ресурсів України. Під посиленою охороною знаходяться понад 3,4 млн га небезпечних щодо пожеж хвойних лісових масивів. Усього по Україні ця цифра становить близько 4 млн га. Найбільш небезпечними в пожежному відношенні є насадження на півдні, сході та Поліссі України (понад 2 млн га).

У 2015 році в лісах Держлісагентства ліквідовано 2 225 пожеж, якими пошкоджено 2,6 тис. га, у тому числі верховими – 0,2 тис. га. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 2,7 тис. порушників протипожежної безпеки.

Чисельність відомчої пожежної охорони нині становить 11 179 осіб, у тому числі постійних 1 367 та 9 812 осіб добровільно-пожежних дружин. Щорічно проводяться тактико-спеціальні навчання з відпрацювання спільних дій разом з рятувальними формуваннями Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держлісагентства та Міністерства оборони України щодо ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з лісовими пожежами.

Головою Державного агентства лісових ресурсів України Олександром Ковальчуком дано доручення відповідним службам галузі щодо підготовки до пожежонебезпечного періоду та вживання заходів із запобігання лісовим пожежам, особливо у південних та східних регіонах.

Незважаючи на всі заходи, які вжиті сьогодні лісівниками, відсутність бюджетного фінансування, без перебільшення, може призвести до катастрофічних наслідків для довкілля і народногосподарського комплексу держави.

Через зміни клімату, зростання температур, довготривалу відсутність опадів, особливо у літній період, прогнозується збільшення кількості пожеж у лісових масивах і цього року, а тому Україна (особливо південні та східні її регіони) ризикує повторити сумний досвід Австралії, Каліфорнії або Бурятії, де вогонь став справжнім стихійним лихом, знищивши тисячі гектарів лісу та завдавши шкоди сотням населених пунктів.

 

Прес-служба Держлісагентства

Переглядів: 372 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz