ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Травень » 5 » Колегія СОУЛМГ
15:38
Колегія СОУЛМГ

Лісівники Сумщини підвели підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств

 

На черговому засіданні колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства підводились підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств управління в І кварталі поточного року

У засіданні колегії взяли участь керівники лісогосподарських підприємств та мисливських господарств області, начальники структурних підрозділів управління.

На початку засідання начальник управління Віктор Чигринець проінформував керівників підприємств по питаннях, що піднімались на останньому засіданні колегії Держлісагентства України. Він зосередив увагу директорів лісгоспів на залишках лісопродукції на складах, вчасній і повній сплаті податків до бюджетів усіх рівнів, проведенні профілактичної роботи по попередженню лісових пожеж та питаннях електронного обліку деревини.

Далі колегія приступила до розгляду питань повістки денної. Про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств управління за І квартал 2014 року доповів заступник начальника відділу бухгалтерського обліку та економіки Євген Фролов. Він зазначив що впродовж звітного періоду підприємствами управління повною мірою виконані всі планові показники з лісогосподарської та лісопромислової діяльності. Зокрема, відтворення лісів проведено на площі 762 га, посіяно лісових розсадників – 0,4 га, доповнено 806 га лісових культур, заготовлено 748 кг насіння лісових порід, що становить 210% до плану. План по рубках формування та оздоровлення лісів виконано по ліквідній масі на 145 %, рубки догляду за лісом – на 175 %, в тому числі рубки догляду за молодняком – на 188%, та заготовлено від усіх видів рубок 189,3 тис.м3 деревини.

Всі лісогосподарські підприємства забезпечили збільшення обсягу реалізованої продукції відповідно до минулорічного показника. Всього за цей період реалізовано продукції на суму 93,7 млн.грн., що на 7,2 млн. грн. (або 8%) більше минулорічного.

Впродовж звітного періоду  підприємства управління забезпечили високу продуктивність праці. Найвищі показники продемонстрували Свеський (47,9 тис.грн.), С-Будський (45,5 тис.грн.) та Лебединський (43,4 тис.грн.) лісгоспи.

Рівень середньомісячної заробітної плати в цілому по управлінню склав 3146 грн.

На розвиток власного виробництва підприємствами управління інвестовано 8,4 млн. грн. коштів при плані 3,6 млн. грн.

Лісогосподарські підприємства області забезпечили вчасну і повну сплату податків до бюджетів усіх рівнів. Так впродовж І кварталу до зведеного бюджету і Державних цільових фондів було спрямовано 26,1 млн. грн. податків, зборів та обов'язкових платежів, що на 1,4 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

Підводячи підсумок розгляду даного питання, начальник управління Віктор Чигринець відзначив позитивну роботу підприємств у І кварталі та акцентував увагу керівників лісгоспів на збільшенні відпускної ціни на заготовки твердолистяні, що визначає позитивну тенденцію від реалізації продукції переробки. 

Про підсумки проведення інвентаризації лісів у державних лісогосподарських підприємствах з використанням статистичних методів в 2008-2013 роках доповів начальник відділу лісового господарства Анатолій Омельченко. Так, отримані результати інвентаризації лісів в цілому підтвердили дані державного обліку лісів і будуть використані для цілей національної та міжнародної звітності щодо характеристики та стану лісів.

Особлива увага приділялась розгляду питання ефективності використання лісосировинних ресурсів в державних підприємствах «Охтирське лісове господарство» та «Середино-Будське лісове господарство». Поданому питанню виступили Юрій Римар – директор ДП «Охтирське ЛГ» та Олександр Плужніков – директор ДП «Середино-Будське ЛГ». Підводячи підсумок розгляду даного питання, начальник управління відзначив позитивний досвід обох підприємств в організації їх діяльності.

По всіх питаннях повістки денної колегія прийняла рішення.

Завершилось засідання колегії традиційним підведенням підсумків трудового суперництва за роботу у І кварталі. Їх підвів голова Сумського обласного комітету профспілки працівників лісового господарства Михайло Шпакович. Так за результатами роботи перше місце вибороло ДП «Сумське лісове господарство» (директор Микола Сороколіт), на ІІ місці ДП «Середино-Будське лісове господарство» (директор Олександр Плужніков), ІІІ місце у Лебединському лісгоспі (директор Іван Гурін). Як завжди, переможець суперництва був відзначений перехідним кубком (вазою переможця).

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

 

Переглядів: 662 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz