ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2015 » Квітень » 27 » ЛІС – НАШЕ БАГАТСТВО, НЕ ДОПУСТІТЬ ЗНИЩЕННЯ ЙОГО ВОГНЕМ!
15:12
ЛІС – НАШЕ БАГАТСТВО, НЕ ДОПУСТІТЬ ЗНИЩЕННЯ ЙОГО ВОГНЕМ!

Нам пощастило народитися i жити серед дивовижної природи Полісся. Серед лісів iз чистим та цілющим повітрям, серед різнотрав'я лугів, загадкових галявин. Та останнім часом ми чомусь забуваємо, що така краса потребує охорони та бережного ставлення. Адже створити красу за годину не завжди можна, а зруйнувати вогнем роками створене вдається дуже швидко.

Щорічно ДП "Свеський лісгосп" на початку пожежонебезпечного періоду складає заходи, які стосуються широкого кола підприємств, організацій та громадян. Заходи щодо попередження лісових пожеж затверджуються в райдержадміністрації,  з ними населения сповіщається через районну газету "Голос часу" .

Хоча працівниками лісової охорони було вжито заходи щодо захисту лісу, а саме створення нових та догляд за вже існуючими мінералізованими смугами, уникнути випадків лісових пожеж не вдалось. Починаючи з середини березня коли зійшов сніг населення масово почало прибирати присадибні ділянки, випалювати огородину, поля та луги для сінокосів і таким чином було завдано значної шкоди навколишнім селам Ямпільського району. Адже враховуючи те, що поля залишались на протязі 2-3 років не прибрані, суха трав’яна ковдра знищувала все на своєму шляху. З урахуванням того що протипожежні смуги були лише по периметру лісів, траплялися випадки коли вітер переносив вогнище в лісові масиви, але вчасно виявивши та локалізувавши пожежі, трагічних наслідків вдалось уникнути.  

Tiльки на територіях Свеської, Орлівської, Воздвиженської та Марбудської селищних рад, вигоріло сотні гектарів земельних ділянок. Значної шкоди зазнали села Рождественське – згоріло 8 будинків, Грем’ячка – 4 будинки, Окіп, Родіонівка, смт. Свеса горіли дачні споруди.

Увесь цей час працівникам ДП «Свеський лісгосп» цілодобово доводилось виїжджати на гасіння таких пожеж та недопущення їх в лісові масиви.

До гасіння були залучені  члени добровільної пожежної дружини із працівників державної лicoвoї охорони, а також резервні пожежні команди з працівників автоколони та цеху переробки деревини. Для приборкування вогню постійно був задіяний пожежний автомобшь лісової пожежної станції лісгоспу,  трактори, які додатково створювали мінералізовані смуги, а також транспорт для перевезення людей.

Протягом весни 2015 року з метою недопущення вогню в лісові масиви закріплені за ДП «Свеський лісгосп» було зроблено понад 50 виїздів пожежних дружин для гасіння пожеж. Витрати на гасіння та уникнення пожеж по лісгоспу, в даний час складають понад 30 тис.грн.

Працівники державної лісової охорони закликають населення робити обдумані кроки, не влаштовувати пожеж, адже наслідки можуть бути значно трагічні. В цю пору саме починають гніздитися польові птахи, народжуються звірі (заєць русак, дикий кабан,козуля) і якщо згоріло стільки гектарів полів, ніхто не може зараз представити скільки загинуло маленьких звірів яким ще тільки лічені дні від народження. І над цим питанням особливо замисляться мисливці, коли взимку потрібно буде пройти десятки полів і сотні кілометрів для того щоб знайти якісь сліди звірів…

Отже, не будьте байдужими до природи, враховуйте всі позитивні і негативні сторони під час спалювання сміття будь-де чи то на огороді, чи то на полі. Бережіть природу сьогодні, а діти та внуки скажуть всім нам «дякую» в майбутньому!  

Інженер охорони та захисту лісу ДП «Свеський лісгосп» С.М.Отрошок

Переглядів: 349 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz