ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Лютий » 24 » Лісівники Сумщини обговорили стан лісокультурного виробництва та охорони праці на підприємствах галузі
18:22
Лісівники Сумщини обговорили стан лісокультурного виробництва та охорони праці на підприємствах галузі

21 лютого 2014 року в залі засідань Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії, де слухались питання лісокультурного виробництва та стану охорони праці в лісогосподарських підприємствах області

 

У засіданні колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке відбулось 21 лютого 2014 року, взяли участь керівники лісогосподарських підприємств та мисливських господарств області, начальники структурних підрозділів управління.

Розпочалось засідання з приємних моментів. Днями відсвяткував свій День народження директор Лебединського лісгоспу Іван Гурін, начальник управління Віктор Чигринець від імені корпусу директорів лісгоспів та керівництва управління привітав іменинника зі святом.

Потім Віктор Чигринець зосередив увагу керівників підприємств на питаннях, що розглядались напередодні 18 лютого в м. Київ під час засідання круглого столу з керівниками управлінь та представниками деревообробних підприємств.

Далі колегія приступила до розгляду питань повістки денної. Про підсумки лісокультурного виробництва у 2013 році та завдання з лісовідтворення на 2014 рік повідомив начальник лісового відділу управління Анатолій Омельченко.

Він зазначив, що  в 2013 році підприємствами управління на 132% виконано завдання по відтворенню лісів – це 1540 га, з яких 70 га – створено захисних лісових насаджень.  

Також повною мірою забезпечено виконання інших показників з вирощування лісу, серед яких догляд лісових культур та захисних насаджень, його проведено на площі 8684 га (106% до плану), площа доповнених лісових культур та лісових насаджень склала 2919 га (140% до плану), на 100% виконано план по створенню плантацій з швидкоростучих лісових порід - це 12 га; на 28 га збільшилась площа новорічних ялин та сосен (112 % до плану). Подбали лісгоспи про підготовку до весняної лісокультурної кампанії 2014 року, так впродовж осіннього періоду підприємства підготували під лісові культури 463 га площі (129 % до завдання). У 2014 році лісівники взяли зобов'язання відтворити ліси на площі 1000 га, в тому числі 100 га шляхом природного поновлення, 32 га з яких – за основними лісо утворюючими породами (сосна, дуб, ясен). Для цього в лісових розсадниках підприємств вирощено 16 млн. шт.. стандартного садивного матеріалу, що склало 104 % до завдання. Це в повному обсязі забезпечує потреби лісогосподарських підприємств у садивному матеріалі. Для вирощування садивного матеріалу і створення лісових культур шляхом висівання лісгоспи заготовили 41764 кг лісового насіння, що склало 145 % до планового завдання.

Підводячи підсумок розгляду даного питання Віктор Чигринець відзначив позитивний досвід Тростянецького лісгоспу (директор Романенко Л.О.) щодо придбання та впровадження в роботу холодильної установки для збереження насіння, яка дає можливість заготовляти насіння про запас і на випадок неврожайного року для його збору, дозволяє тривалий час зберігати якісний матеріал в контрольованому середовищі, також начальник управління націлив директорів лісгоспів на ширшому застосуванні у виробництві методу природного поновлення.

В завершенні Віктор Чигринець зосередив увагу присутніх керівників підприємств на економічній складовій лісокультурного виробництва: «Формула ефективності роботи підприємства досить проста: кожна копійка інвестицій має відпрацювати і себе і дати прибуток. Тому, ми маємо прораховувати і прогнозувати кожен свій крок, рішення ж, яке приймає кожен з вас як керівник, має бути виваженим і економічно обґрунтованим у кожному напрямку діяльності підприємства, починаючи від збору насіння до переробки деревини».

Наступним лісівники розглянули питання стану охорони праці на підприємствах управління, про це доповів головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та технічної політики Віктор Селезень. Він повідомив, що впродовж 2013 року на заходи щодо поліпшення стану охорони праці, побутових умов та виробничого середовища підприємства управління спрямували 3 млн. 362 тис.грн., що склало 3,4 % від фонду оплати праці. В порівнянні з минулим роком цей показник зріс на 62 тис.грн., при цьому витрати на одного працюючого склали 1328 грн., що на 55 грн. більше в порівнянні з відповідним минулорічним показником.

Підприємства управління мають позитивні показники по забезпеченню працюючих спецодягом, харчуванням, в системі проводяться навчання з охорони праці, забезпечується проходження працівниками медичного огляду. Спостерігається позитивна динаміка з питань виробничого травматизму, наразі в минулому році на підприємствах управління нещасних  випадків зі смертельним наслідком не було.

При підведенні підсумків розгляду даного питання Віктор Чигринець  акцентував увагу директорів підприємств на неухильному виконанні заходів з питань охорони праці: «Здоров'я і життя людей не можна оцінити ніякими коштами, тому питання охорони праці має бути одним з пріоритетів в діяльності лісогосподарських підприємств».

По всіх питаннях повістки денної колегія прийняла рішення.

Переглядів: 430 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz