ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2013 » Березень » 27 » Міжнародний день лісу
12:58
Міжнародний день лісу

Cьогодні, 21 березня, відзначається і Міжнародний день лісу. Ця пам'ятна дата і свято були засновані Продовольчою і сільськогосподарською організацією при ООН (ФАО) з ініціативи Європейської конфедерації сільського господарства в 1971 році.

Сьогодні ліси займають близько третини площі суші, і загальна площа лісів на Землі становить 38 мільйонів квадратних кілометрів. Половина цієї лісової зони належить тропічним лісам, четверта частина розташована в північній півкулі.

Ліси відіграють найважливішу роль у формуванні складу атмосфери, переробляють шкідливі викиди, беруть участь у формуванні клімату планети, роблять значний вплив на водообмін, допомагають зберегти родючість ґрунтів і ландшафти. Крім цього, ліси - місце проживання величезної кількості різних видів тварин. 

 Основне завдання Міжнародного дня лісу - підвищити обізнаність жителів планети про значущість лісових екосистем, їх дійсному стані, основні заходи їх захисту, відтворення та відновлення.

У цей день у багатьох країнах світу проводяться різноманітні заходи, спрямовані на захист лісів і зелених насаджень.

Фахівці ДП Свеський лісгосп провели бесіди з учнями шкільних закладів, де було висвітлено  інформацію про управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів та про заходи, яких необхідно вживати, щоб зберегти їх для наступних поколінь.

Ліс є не тільки домівкою для флори і фауни та своєрідним оберегом чистої прісної води, але й забезпечують людство будівельною деревиною, сировиною для паперу, зберігають неймовірну кількість безцінних археологічних, історичних та культурних об’єктів.

 Тож любіть ліс і відзначайте це свято разом із фахівцями галузі.

Переглядів: 545 | Додав: Ben | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz