ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2015 » Липень » 1 » НА СУМЩИНІ ПОСИЛЕНО ЗАХОДИ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ
15:25
НА СУМЩИНІ ПОСИЛЕНО ЗАХОДИ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ

НА СУМЩИНІ ПОСИЛЕНО ЗАХОДИ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ

 

«На Сумщині посилено заходи з попередження лісових пожеж», - про це у ході брифінгу, який відбувся 1 липня, повідомив начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор ЧИГРИНЕЦЬ

«60 % лісових масивів області – ліси, підпорядковані підприємствам Сумського ОУЛМГ. Аби попередити загрозу та зменшити вірогідність загоряння лісових масивів підприємствами управління вживається низка заходів. Цьогоріч відновлено 5417 кілометрів мінералізованих смуг та створено 1362 кілометри нових. Рейдові бригади лісової охорони, до складу яких входять правоохоронці, працівники ДСНС здійснюють регулярний огляд території, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання правил пожежної безпеки», – наголосив Віктор Чигринець.

В області активно впроваджуються новітні технології нагляду за лісовими насадженнями.

«На сьогодні в області діє 16 телевізійних систем спостереження (ТСС), які дають змогу своєчасно виявляти лісові пожежі та оперативно їх локалізувати, чотири них встановлені у цьому році у Тростянецькому, Охтирському, Шосткинському лісгоспах та Кролевецькому, лісомисливському господарстві. Для Сумщини такі системи мають велике значення, адже в нашій області до 40 % складають хвойні насадження, що відносяться 1-2 класу небезпеки», – зазначив начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Віктор Чигринець підкреслив, що лісопожежні станції функціонують у кожному з 12 лісгоспів області. У їх розпорядженні знаходиться 16 пожежних та 56 патрульних автомобілів. Технічні засоби укомплектовані необхідним інвентарем для гасіння пожеж та мають достатній запас пального. До  кінця  року  планується  придбати  ще один пожежний  автомобіль, три пожежні  модулі та  встановити дві ТСС.

Начальник управління поінформував, що за перше півріччя 2015 року на охорону лісів від займання лісогосподарські підприємства спрямували понад 1,3 мільйона гривен, що дало свої позитивні результати. «У порівнянні з минулим роком кількість займань скоротилася. З початку року на Сумщині зафіксовано 55 випадків лісових пожеж на  площі  14,72 га.  Середня  площа  1 пожежі  складає  0.27. Всі вони були вчасно виявлені та локалізовані, шкода, заподіяна лісу обраховується у  25.7 тис. грн., що в рази менше у порівнянні з минулим роком: 85 випадків  лісових  пожеж  на  площі  35,7 га, з шкодою, заподіяною у розмірі 72,7 тис. грн.», – зазначив він.

Віктор Чигринець акцентував увагу на важливості дотримання правил пожежної безпеки та порадив у період спекотної і сухої погоди відмовитися від походів до лісу, адже найменша іскра може спричинити загоряння.

Начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства попередив, що на порушників правил пожежної безпеки чекають штрафи. За підсумками цьогорічних рейдів лісової охорони на 69 осіб складено адміністративні протоколи.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Переглядів: 328 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz