ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2015 » Березень » 3 » Обговорено актуальні питання лісової галузі
12:14
Обговорено актуальні питання лісової галузі

6 лютого в Держлісагентстві України під головуванням заступника Голови лісового відомства Віталія Атаманчука відбулася розширена виробнича нарада. У роботі наради взяли участь начальники обласних управлінь лісового та мисливського господарства, директори підприємств безпосереднього підпорядкування.

На порядок денний виносились актуальні питання сьогодення лісової галузі. Про результати лісокультурного виробництва у 2014 році та завдання на 2015 рік присутніх поінформував начальник Управління лісового господарства  та відтворення лісів Володимир Романовський. «У минулому році відтворення лісів було проведено на площі 50 тис. га, що становить 108,7% до річного завдання, з яких 5,2 тис. га – це нові ліси. Загальна площа створених лісів перевищила площу суцільних зрубів 2013 року в 1,2 рази», --зауважив доповідач. Також він наголосив, що протягом 2015 року планується виконати відтворення лісів на площі 46 тис. га, в тому числі на 2,8 тис. га посадити нові ліси.

Важливим, з огляду на складну ситуацію в країні, був розгляд  питання про стан мобілізаційної підготовки галузі лісового господарства. З ґрунтовною доповіддю про мобілізаційні плани та плани цивільного захисту на час проведення АТО, про роботу на підприємствах, установах і організаціях галузі з реєстрації військовозобов’язаних працівників та їх бронювання відповідно до діючого Порядку, доповів завідувач Сектору мобілізаційної роботи Ігор Перетятко.

Серед головних питань також розглянуто результати роботи підрозділів внутрішнього аудиту Держлісагентства за 2014 рік. З цього напрямку діяльності присутніх ознайомив завідувач Сектору внутрішнього аудиту Ігор Будзінський. За словами спеціаліста, у минулому році в системі Держлісагентства було проведено 142 внутрішніх аудити, з яких 5 – позапланованих, 1 аудит ефективності у Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Перевіркою було охоплено 125 підприємств, установ, організацій, у багатьох із них виявлено певні порушення. На думку виступаючого, основною причиною яких є небажання внутрішніх аудиторів, керівництва здійснювати реформи в цьому напрямку.

В різному, керівництвом ДП «Укрлісконсалтинг» було презентовано нове програмне забезпечення на платформі Android, розроблене підприємством за власні кошти, що дозволяє підприємствам – користувачам Системи ЕОД самостійно обирати постачальника обладнання, зважаючи на свої фінансові можливості та враховуючи навантаження виробничого процесу. Було зазначено, що на сьогодні у системі працює близько 2000 КПК, які є морально застарілими та постійно ламаються. При цьому лісгоспи у даному обладнанні забезпечені лише на 70%, що не дозволяє їм повністю перейти на Систему ЕОД. Для більшості лісгоспів вартість КПК у розмірі біля 30 тис. грн. є непосильною. Крім того, через 1-2 роки постане питання заміни куплених КПК в 2010-2013рр.

Завдяки розробленому ПЗ на Android можна буде купити сучасні смартфони та при цьому витрати коштів будуть в 5-10 разів меншими, оскільки вартість сучасного смартфона на базі Android4.2-4.4 коливається в діапазоні 3,5-8 тис. грн.

Також доведено до відома присутніх рішення Держлісагентства про вдосконалення та спрощення ведення ЕОД, зменшення трудо- і фінансових витрат шляхом запровадження пакетного методу приймання всіх лісоматеріалів крім,

• фансировини для стругання (всі породи),

• фансировини для лущення довжиною понад 2м.(всі породи),

• пиловника дубового (черешковий) та ясеневого,

• пиловника горіхового (всі види горіхів) та черешні,

• інших пиловників І ґатунку (всі хвойні, липа, бук, клен, в`яз, дуб червоний і скельний).

У 2014 рік на дані види лісоматеріалів було використано близько 3,7 млн. бирок, що складає лише ≈14% від загальної кількості використаних бирок.

Всі інші види лісоматеріалів будуть обліковуватися у Системі ЕОД наступним чином:

1. Приймання на лісосіці всієї однотипної продукції заготовленої за зміну відбуватиметься однією биркою за номером якої до Системи ЕОД вносяться якісні та кількісні показники по кожному сортименту (хлисту) партії. При цьому відбувається групування однотипних сортиментів і для внесення інформації до Системи ЕОД користувач лише один раз зазначає кількісні та якісні характеристики (продукція, порода, сорт, діаметр, довжина...) та вказує кількість сортиментів, які відповідають цим параметрам. Наприклад: пиловник сосна, 2 ґатунок, діаметр 26 см., довжина 3,95 м. Кількість сортиментів - 133 шт.

2. Якщо, партія вивезення (переміщення, реалізації) деревини відрізняється (менша) від партії прийомки, то на кожну партію вивезення (переміщення, реалізації) продукції у будь-який видимий після завантаження на транспортний засіб торець колоди кріпиться нова бирка під яку «підтягується» інформація із Системи ЕОД від операції «приймання» з послідуючим коригуванням відповідальною особою кількості сортиментів (кількості куб. м), що підлягають вивезенню. Відповідно автоматично у системі здійснюється перерахунок залишку прийнятої раніше деревини. При цьому сортимент із биркою, яка використовувалась під час операції приймання, повинен залишатися у залишку партії деревини, що не потрапила у партію вивезення.

Після переходу на даний метод обліку лісоматеріалів у Системі ЕОД кількість бирок можна буде зменшити на 75-80%. Річна економія в грошовій формі може скласти від 50 млн. грн. щорічно.

Така пропозиція викликала позитивне сприйняття в усіх присутніх та більшістю була підтримана як необхідний на сьогодні крок по удосконалення існуючої системи електронного обліку та економії коштів підприємств.

За підсумками виробничої наради по кожному питанню були прийнятті відповідні рішення з урахуванням усіх пропозицій і зауважень.

Прес-служба Держлісагентства

Переглядів: 411 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz