ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Серпень » 27 » Обласні змагання Вальників лісу
17:21
Обласні змагання Вальників лісу

08 серпня 2014 року на базі Сердино-Будського лісгоспу відбулись обласні змагання Вальників лісу 2014 року. За звання кращого вальника області змагалися 15 команд з 12 лісогосподарських підприємств Сумського ОУЛМГ

Якщо хтось того дня побував на Середино-Будщині вперше, то після відвідування цього найбільш віддаленого від обласного центру північного куточка Сумщини, безперечно, повернувся додому з найпозитивнішими враженнями. Цьогоріч  естафету проведення обласних змагань Вальників лісу перейняв на  себе Середино-Будський лісгосп і зі своїм завданням справився на «відмінно». Як учасники, так і гості відмітили блискучу підготовку до проведення заходу.

8 серпня кращі по професії з'їхалися до Кам'янського лісництва Середино-Будського лісгоспу, щоб перевірити вміння, відкрити для себе секрети професіоналів, відшліфувати майстерність, та й, власне, просто поспілкуватись з однодумцями.

Відкрив змагання начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець: «Цьогорічні обласні змагання вальників відбуваються в нелегкий для України час. Для забезпечення оборони Держави до Збройних Сил України мобілізовано 37 наших працівників та передано значну кількість техніки. Беручи участь в антитерористичних операціях на сході країни гинуть луди, серед яких і уродженці нашої області».

Учасники та гості змагань вшанували пам'ять героїв, що віддали своє життя, захищаючи територіальну цілісність Української Держави хвилиною мовчання.

Засвідчили свою повагу до лісівників керівники Середино-Будського району: голова районної державної адміністрації Володимир Ніколаєв та голова районної ради Валерій Шинко. 

У змаганнях взяли участь всі, без винятку, лісогосподарські підприємства управління, мало того, директори лісгоспів особисто очолили свої команди і стали головними вболівальниками змагань.

Лише прапор змагань замайорів на флагштоці, учасники тут же взялися до справи. Цього разу за звання кращого вальника області змагалися 15 професіоналів, три з яких  – юніори (до 24 років), решта – представники основного складу.

Поряд з конкурсантами до своєї роботи приступили і судді. Суддівську бригаду, яка складалась зі спеціалістів Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, очолив начальник відділу використання лісових ресурсів та технічної політики управління Василь Коломієць.

Від «старту» до «фінішу» кожен учасник мав випробувати свої сили на п'яти етапах:  розкряжуванні колоди на точність, розкряжуванні колоди комбінованим різом, відокремленні сучків, монтажі ланцюга та звалюванні дерева на точність. Однією з основних умов на кожному етапі випробувань було дотримання правил техніки безпеки.

Розійшовшись по етапах вальники розпочали боротьбу за перемогу. Кожен учасник демонстрував високий рівень технічної підготовки та фахової майстерності. Підсилювали дух живої конкуренції глядачі, які відверто вболівали за своїх фаворитів. Про глядачів потурбувалося керівництво Середино-Будського лісгоспу, організувавши для бажаючих зануритися в дух змагань безкоштовний підвіз транспортом.

Напруга не спадала в буквальному змісті до завершення змагань, юніори нічим не поступалися «старшим» по професії,  останні, в свою чергу, дивували своєю віртуозністю.

На етапі відокремлення сучків організатори спробували нововведення, випускаючи на старт зразу по два учасники, які змагалися паралельно, що внесло в цей вид змагань особливого запалу.

Ось і підбиття підсумків. На кожному з п'яти етапів знайшовся свій безперечний лідер, який зумів продемонструвати рекордний результат. На етапі відокремлення сучків кращим виявився  вальник з Сумського лісгоспу Віталій Ігнатенко, з розкряжуванням колоди на точність найкраще впорався  Олександр Сидоренко зі Свеського лісгоспу, також Олександр показав кращий результат і в монтажі ланцюга. Нагадаємо, що Олександр Сидоренко неодноразовий переможець змагань вальків лісу як на обласному, так і Державному рівні. Захищаючи в минулому році честь області на Всеукраїнських змаганнях вальків лісу,  Олександр здобув ІІ місце.

Кращим у розкряжуванні колоди комбінованим різом  став Віктор Крючок з Середино-Будського лісгоспу.  А от звалювання дерева на точність цього разу вдалося Олегу Лук'яненку з Конотопського лісгоспу.

За загальною сумою балів першість серед команд юніорів здобув Віталій Сушко ( ДП «Свеське лісове господарство»), срібну позицію другий рік поспіль утримав за собою Віталій Сороколіт (ДП «Сумське лісове господарство»), третій результат продемонстрував Володимир Корчменко з Глухівського лісгоспу.

В основній групі перемогу здобув вальник з команди господарів – Віктор Крючок, на ІІ місці Олександр Нечипоренко (ДП «Краснопільське лісове господарство»), ІІІ місце зайняв Олександр Сидоренко (ДП «Свеське лісове господарство»).

Всі переможці отримали медалі, цінні подарунки та грошові винагороди.

 «Бути майстром справи, якою займаєшся – це обов'язок кожного фахівця, а от бути віртуозним майстром  – це талант примножений на наполегливість і любов до своєї роботи. Саме це ви сьогодні блискуче довели», - звернувся в підсумках змагань до учасників начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.  Відзначаючи високий організаційний рівень проведення цьогорічних змагань, Віктор Чигринець подякував керівництву Середино-Будського району за допомогу в їх організації та вручив на згадку керівникам району пам'ятний сувенір.

Переглядів: 601 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz