ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Березень » 27 » Підприємства Сумського ОУЛМГ підтвердили свою готовність до пожежонебезпечного періоду
16:14
Підприємства Сумського ОУЛМГ підтвердили свою готовність до пожежонебезпечного періоду

Підприємства Сумського ОУЛМГ підтвердили свою готовність до пожежонебезпечного періоду

 

Головним питанням повістки денної засідання колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, яка відбулась 25 березня 2014 року, стало питання підготовки лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду 2014 року

Аномально тепла березнева погода спонукала лісівників Сумщини активізувати свої зусилля по підготовці до пожежонебезпечного періоду. Тому на черговому засіданні колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, що відбулось 25 березня 2014 року, питанню підготовки лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду було приділено особливу увагу.

На засіданні були присутні директори лісгоспів області та керівники структурних підрозділів управління. Про те наскільки готові підприємства управління до боротьби лісовими пожежами доповів заступник начальника відділу лісового господарства управління Олександр Баня.

Він зазначив, що цей напрямок роботи на постійному контролі у керівників підприємств. Лісгоспи виконують всі необхідні заходи. Наразі вже створено 77 км нових мінералізованих смуг та поновлено 245 км. Підприємства забезпечені пожежною технікою. Загалом по управлінню нараховується 16 пожежних автомобілів. В разі необхідності лісгоспи готові залучити до гасіння пожеж 16 змінних цистерн, 77 тракорів з грунтоообробною технікою, 15 мотопом, 396 пожежних ранцевих оприскувачів та 2324 одиниць різного пожежного інвентарю. В усіх 12 лісогосподарських підприємствах управління є лісопожежні станції, вони повністю забезпечені ранцевими вогнегасниками та необхідним пожежним інвентарем,  опорні пункти збереження інвентарю укомплектовані належним чином.

Поряд з цим, лісгоспи продовжують впровадження новітніх технологій. Діючі телевізійні системи спостереження підтвердили свої переваги в оперативному виявленні підпалів. Впродовж минулорічного пожежонебезпечного періоду спеціалісти підприємств миттєво фіксували загорання  не лише у лісах господарств управління, а й лісових масивах агролісгоспів, сільськогосподарських угіддях тощо, що давало змогу оперативному реагуванню та вчасній локалізації пожеж. В даний час в області нараховується 12 вишок, оснащених ТСС.

Підводячи підсумок розгляду даного питання, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець зосередив увагу директорів лісгоспів на активізації роботи рейдових бригад підприємств, сконсолідованій роботі підприємств з районними державними адміністраціями в питаннях попередження сільгосп палів, а також широкому інформуванню населення щодо неухильного дотримання Правил пожежної безпеки в лісах.

Про результати роботи підрозділу внутрішнього аудиту за 2013 рік доповіла завідувач сектору внутрішнього аудиту Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Людмила Антипенко. У своїй доповіді вона зазначила, що впродовж 2013 року в підприємствах управління було проведено 3 внутрішні аудити. На перевірених підприємствах порушень фінансово-бюджетної дисципліни, недоотримання фінансових, нецільового використання бюджетних коштів виявлено не було. За результатами внутрішніх аудитів держлісгоспи отримали фахові рекомендації.

Також на засіданні колегії піднімались питання будівництва лісових доріг, ефективної роботи автотранспорту лісгоспів, проблем при впровадженні електронного обліку деревини, оперативному і якісному проведенні весняної лісокультурної кампанії тощо.

В завершенні зібрання начальник управління зазначив: «Економічна складова завжди стояла в голові кута нашої діяльності,  сьогодні ж це питання особливо на часі. З підвищенням на 100 % плати за спеціальне використання лісових ресурсів ваша відповідальність за ефективність діяльності підприємств зростає пропорційно. Поряд з цим, нестабільність політичної ситуації в країні примножує вашу відповідальність за соціальне забезпечення та збереження здорового психологічного мікроклімату в колективах», - акцентував увагу керівників лісогосподарських підприємств Віктор Чигринець.

По всіх питаннях порядку денного колегією управління були прийняті рішення.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Переглядів: 463 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz