ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Березень » 13 » Пожежа у лісі - лихо для країни
18:43
Пожежа у лісі - лихо для країни

Рейдові бригади пожвавили свою роботу

 

«Пожежу легше попередити, аніж загасити» - це давно перевірене часом твердження є щорічним стартом для активізації роботи рейдових бригад лісгоспів у період підвищеної пожежної небезпеки в лісах

Хоча календар лише розпочав відлік весняного часу, та напрочуд сонячна і тепла березнева погода вже встигла суттєво пожвавити життя лісових мешканців. Ліс відкрив свої шати для прихильників відпочинку на природі. Саме це спонукало до пожвавлення роботи рейдових бригад лісгоспів, що ведуть спостереження за лісовими масивами на предмет дотримання відвідувачами правил поводження в лісі.

Всього в лісгоспах управління сформовано 12 рейдових бригад. Поряд з роботою по попередженню лісових пожеж вони ведуть боротьбу з незаконними порубами.  З початку року рейдові бригади лісгоспів встигли здійснити 143 виїзди, під час яких виявили 10 випадків незаконних порубів.

Щоб контролювати в’їзд до лісу транспортних засобів, лісівники встановлюють шлагбауми, наразі їх нараховується 483. Для попередження «повзучого» вогню, тобто низової пожежі, у лісгоспах розпочата робота по створенню нових та поновленню минулорічних мінералізованих протипожежних смуг. А щоб вогонь не перекинувся на крони дерев, лісівники займаються обрізкою гілля до двох метрів.

Надійним помічником лісівників у спостереженні за лісовими масивами є супутниковий зв'язок. У лісогосподарських підприємствах управління встановлено 12 вишок, оснащених сучасними ТСС (телевізійними системами спостереження). Лідером у впровадженні новітніх спостережних технологій лишається Конотопський лісгосп, за лісовими масивами якого ведуть спостереження три камери відео нагляду.

Та незважаючи на якість і вчасність проведених профілактичних заходів, проблема лісових пожеж продовжує існувати. Головними причинами виникнення пожеж лишаються людська безвідповідальність і недбалість. Кинута цигарка, чи не загашений сірник можуть стати причиною лиха державного значення.

Шановні відвідувачі лісу, пам'ятайте, що саме людська безвідповідальність часто призводить до винищення сотень гектарів лісу! Будьте пильними, неухильно дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісі, адже охорона його від пожеж – моральний обов'язок кожного члена суспільства!

Переглядів: 568 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz