ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Продовжуючи програму будівництва лісових доріг
14:43
Продовжуючи програму будівництва лісових доріг

 

Продовжуючи програму будівництва лісових доріг, у Свеському лісгоспі Сумського ОУЛМГ  почали будівництво мостів.

 

"Ось дивіться, це Свеський лісгосп, тут знаходиться нижній склад, - демонструє на карті будівництво нового мосту директор Свеського лісгоспу Олег Закусило, - щоб дістатися сюди з найвіддаленішого Чуйківського лісництва  необхідно подолати шлях до 65 км через Чуйківку, Дружбу, Дорошівку, Ямпіль, Орлівку. Збудувавши ж дорогу напряму через Рудинку – Родіонівку ми скорочуємо віддаль до 15 км. Рахуйте самі, скільки ми зможемо заощадити навіть на одному рейсі, якщо наші лісовози спалюють близько 50 л пального на 100 км. Запланована дорога в двох місцях пересікається річкою, тому й було прийняте рішення споруджувати мости. Начальник обласного управління Віктор Петрович Чигринець підтримав нашу ініціативу, отак і працюємо".

 

 

Розмову продовжуємо на щойно збудованому мосту довжиною 26 метрів, що з'єднує село Марчихіну Буду із віддаленою і вже знайомою нам з розмови Рудинкою, витримує він 90 тонн і по ньому вже сміливо їдуть лісовози. До цього ж тут був лише пішохідний місток, в занедбаному від часу стані. А неподалік споруджується ще один міст, і за лічені дні вже теж буде зданий в експлуатацію.

 

 

 

Радіють у лісгоспі не лише майбутньому заощадженню коштів на транспортуванні деревини, вже зараз досить відчутна тут економія на вартості самого будівництва. Робота, яка за обрахунками ліцензованих фірм коштувала б підприємству до мільйона гривень, власними силами була зроблена в рази дешевше. «Нам порахували, що один міст буде коштувати 600-800 тис грн. натомість ми прорахували свої можливості, свою техніку,  людські ресурси, зважили це і ризикнули будувати мости власними силами, отак будівництво одного мосту нам обійшлося в межах 50 тис.грн. Як бачите, економія суттєва», - говорить директор підприємства.  

Та суттєвим в будівництві мостів виявилось не лише заощадження коштів, важливим чинником тут став і людський фактор, адже в цих віддалених селах проживають люди, і поява нового мосту, по якому можна швидко дістатися у сусіднє село, відчутно оживила життя цього лісового краю.

  Нині ж Свеські лісівники задумали ще один проект : вже приступили до монтажу обладнання і в травні цього року запустять власне виробництво по  виготовленню із відходів лісопиляння пелетів для твердопаливних котлів. Таким чином, поряд з програмою енергоефективності планують долучитися ще й до екологізації виробництва

Переглядів: 389 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz