ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2015 » Червень » 25 » Продовжуючі розмову про будівництво доріг
16:54
Продовжуючі розмову про будівництво доріг

Свеські лісівники Сумського ОУЛМГ опанували новий вид господарської діяльності. В цьому році, продовжуючи практику будівництва лісових доріг, власними силам та за кошти підприємства вони спорудили три мости: 17 м, 21 м та 27 метрів.

Цим вони у рази скоротили відстань від найвіддаленішого лісництва лісгоспу – Чуйківського – до нижнього складу підприємства. В рамках виїзної колегії Сумського ОУЛМГ, яка проходила на базі Свеського лісгоспу 23 червня, відбулось офіційне їх відкриття.

Стрічка перерізана, старт руху лісовозної техніки дано. На чолі з начальником Сумського ОУЛМГ Віктором Чигринцем, першими по новозбудованих мостах пройшли члени колегії управління та керівники лісогосподарських підприємств області. За ними мостами сміливо проїхав МАЗ із вантажем понад 40 м3 лісу.

«Мости розраховані на вагу 90 тонн, тому для руху високотоннажного транспорту цілком безпечні», - коментує технічні можливості нових споруд директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

Сполучивши між собою віддалені села району Рудинку та Родіонівку, мости скоротили відстань від Чуйківського лісництва лісгоспу до нижнього складу з 65 до 15 км! Порахувавши, що лісовози спалюють близько 50 л пального на 100 км, економічний ефект від зробленої роботи можна побачити неозброєним оком. А будуючи мости власними силами, лісівники заощадили ще і на самому будівництві.

«Свої послуги у будівництві нам пропонували кілька ліцензійних фірм, та за їх обрахунками будівництво одного мосту нам ставало до мільйона гривень. Тому, зваживши на свої сили і можливості, вирішили виконувати цю роботу самотужки», - ділиться досвідом будівництва Олег Закусило. Загалом будівництво трьох мостів тривало до двох місяців і обійшлося лісгоспу у 269 тис.грн., що майже у десять разів знизило вартість проекту.

До слова, за останні два роки у лісгоспі збудовано до 10 км лісових доріг, 4,2 км з яких будівництва цього року. То ж тепер, вільний доступ до лісового фонду в разі пожеж та для догляду за лісом тут повністю відкрито.

Начальник управління Віктор Чигринець високо оцінив ефективну роботу підприємства, виваженість рішень його керівника та економічний підхід до справи у лісогосподарській діяльності

 

 

 


 

 

Переглядів: 431 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz