ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2013 » Листопад » 15 » Рейдові бригади
11:49
Рейдові бригади

Рейдові бригади активізували свою роботу

 2 листопада 2013 року в мисливських угіддях Сумщини відкрився сезон полювання на парнокопитних тварини та хутрових звірів, поряд з цим, для боротьби з браконьєрством активізувалась робота рейдових бригад

 

 «За останні 5 років кількість оленя плямистого побільшала на 20%, оленя благородного на 16 %, кабана на 25 %, козулі на 14 %. Тобто полювати є де і є на кого. Головне, щоб мисливці не порушували встановлених правил полювання» - говорить заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Баранов.

І дійсно, можливостей для полювання на території Сумської області вистачає.  Площа мисливських угідь області складає близько 2071 тис. га., де господарює 39 користувачів мисливських угідь, з яких тринадцять – це державні підприємства Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, сімнадцять - користувачі системи УТМР (Українського товариства мисливців та рибалок)  та дев'ять приватних підприємств.

2 листопада 2013 року в мисливських угіддях Сумщини відкрився сезон полювання на парнокопитних тварини та хутрових звірів. То ж саме час прихильникам цього виду захоплення вирушати до лісу за трофеями. Але дотримуватись правил полювання – це обов'язок кожного мисливця. Слід пам'ятати, що на сезон полювання створюються оперативні групи по боротьбі з браконьєрством, які перевіряють мисливців на предмет дотримання ними вимог чинного законодавства.

         При загінному полюванні перевіряється: документи на право полювання (посвідчення мисливця, контрольна картка обліку, дозвіл на зброю, ліцензія на добування певного виду тварин), правильність проведення інструктажу по техніці безпеки.

         При полюванні на хутрового звіра у мисливців перевіряються, насамперед, документи на право полювання (державне мисливське посвідчення, контрольна картка обліку, дозвіл на зброю, відстрільна картка користувача мисливських угідь, де полює мисливець). При цьому виді полювання забороняється полювати в лісових масивах та використовувати набої, споряджені кулями та картеччю.

При порушенні правил полювання на мисливця складається адміністративний протокол, порушник притягується до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в межах від шести до шістдесяти неоподаткованих мінімумів. У разі, якщо поряд з порушенням правил виявлена і продукція полювання, то мисливець притягується до кримінальної відповідальності, в такому випадку він повинен відшкодувати збитки в залежності від виду дичини мисливському господарству, де було скоєно злочин. Так збиток за козулю складає 8 тис. грн., за кабана – 10 тис. грн., а за оленя – 15 тис. грн., а також до збитку приплюсовується вартість м'яса, яка дорівнює діючий на момент виявлення факту злочину ринковій ціні.

Прикро, але попри всі проведені превентивні заходи, любителі «дешевого» полювання таки трапляються. Так з початку року в мисливських угіддях області виявлено 135 порушників правил полювання, 87 з яких виявлені оперативними групами підприємств Сумського ОУЛМГ. Загальна сума збитків, заподіяна браконьєрами державі, склала 30,0 тис.грн.

За період полювання на парнокопитних та хутрових звірів оперативними бригадами підприємств управління виявлено 9 порушників правил полювання.

«Хотілося б, щоб кожен мисливець думав не лише про те, як добути звіра при полюванні, а і як його примножити, а для цього необхідно дотримуватись правил та етики полювання. Як користувачі мисливських угідь державної форми власності, вважаю що завдання, які ставить перед нами держава по догляду, розведенню та охороні мисливської фауни, виконуємо в повній мірі. Тому від мисливців очікуємо того ж. Хотілося б, щоб наші стосунки з мисливцями були дійсно партнерськими», - акцентує увагу мисливців начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

Сумське обласне управління лісового та мисливського господарства наголошує на обов’язковому дотриманні правил полювання, а також правил поводження на полюванні з мисливською вогнепальною зброєю та дотримання ветеринарно-санітарних вимог при використанні на полюванні собак та обробці добутих шкурок з хутрових звірів.

Вдалого та законного вам полювання!

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Переглядів: 425 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz