ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Квітень » 10 » Робоча зустріч з глобального моніторингу пожеж
09:25
Робоча зустріч з глобального моніторингу пожеж

ВІДБУЛАСЯ РОБОЧА ЗУСТРІЧ ГОЛОВИ ДЕРЖАВНОГО АГЕНТСТВА ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ ВАЛЕРІЯ ЧЕРНЯКОВА З  ДИРЕКТОРОМ ЦЕНТРУ ГЛОБАЛЬНОГО МОНІТОРИНГУ ПОЖЕЖ ЙОХАНОМ ГЕОРГ ГОЛДАМЕРОМ.

08 квітня відбулася робоча зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Валерія Чернякова з  директором Центру Глобального моніторингу пожеж, координатором з проблеми лісових пожеж Міжнародної стратегії ООН зі зниження катастроф Йоханом Георг Голдамером. Організаторами двостороннього спілкування стали директор Регіонального Східноєвропейського Центру моніторингу пожеж Сергій Зібцев, директор навчально-наукового Інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України Петро Лакида та директор Боярської лісової дослідної станції Анатолій Карпук.

Головною метою зустрічі та темою розмови стало обговорення перспектив міжнародної співпраці у галузі управління природними пожежами.

Йохан Голдамер повідомив, що центр Глобального моніторингу пожеж створений в  Німеччині в 1998 році і його головне завдання – це співпраця з профільними агенціями ООН і обмін досвідом та основними напрацюваннями по попередженню лісових пожеж. «Минулого року Рада Європи надала фінансову допомогу, за допомогою якої на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України було відкрито Регіональний Східноєвропейський Центр моніторингу пожеж. Необхідність створення такого центру зумовлена тим, що в результаті виникнення пожеж негативні вуглецеві емісії доходять, навіть, до території Антарктиди» - повідомив Йохан Голдамер. Окреслюючи можливі варіанти співпраці, Йохан Голдамер запропонував Держлісагентству спільно з Регіональним Східноєвропейським Центром моніторингу пожеж стати ініціаторами створення круглого столу з профільними відомствами, а це Мінагрополітики,  Державна служба з надзвичайних ситуацій, профільні екологічні та наукові установи, завданням якого є удосконалення законодавчої бази у протидії виникненню лісових пожеж та залучення іноземних інвестицій в розвиток протипожежного комплексу.

«Нажаль, питання виникнення лісових пожеж щороку гостро стоїть на порядку денному в діяльності лісівників України» - зазначив Голова Держлісагентства Валерій Черняков. «Головним чинником у виникненні лісових пожеж перш за все – є людський фактор. Саме тому, в першу чергу ми звертаємося до представників Європи з проханням допомогти нам відео матеріалами на тему популяризації дбайливого відношення до зеленого багатства. Продемонструвати свій досвід та ознайомити українських лісівників з європейським надбанням у питанні протидії виникненню лісових пожеж. А ми, в свою чергу, готові стати гарантами організації двостороннього системного спілкування та організації ефективної співпраці між представниками Європи та державними галузями управління, на яких лежить завдання забезпечувати протипожежну безпеку в країні» - підсумував Голова Держлісагентства Валерій Черняков.

Переглядів: 419 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz