ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Березень » 27 » Щоб ліси не палали!
16:23
Щоб ліси не палали!

УВАГА –

пожежонебезпечний період              

   Щоб ліси не палали.

            Нам пощастило народитися і жити серед дивовижної природи Полісся. Серед лісів із чистим та  цілющим повітрям, серед різнотрав’я лугів, загадкових галявин. Та останнім часом ми чомусь забуваємо, що така краса потребує охорони та бережного ставлення. Адже красу швидко зруйнувати вогнем, сміттям, власною недбалістю.

Щорічно ДП “Свеський лісгосп” на пожеженебезпечний період складає заходи, які стосуються широкого кола підприємств, організацій та громадян. Заходи щодо попередження лісових пожеж затверджуються в райдержадміністрації , з ними населення знайомиться  через  газету ”Голос часу” .

         У березні цього року це питання обговорювалося  на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також на колегії яка відбулась 26.03.2014року.

         Не всі громадяни звертають увагу на попередження про лісові пожежі. Тому і доводиться працівникам лісової охорони майже щодня боротися з вогнем , щоб не пустити його у лісові масиви. Так протягом березня 2014 року працівникам державної лісової охорони доводилось неодноразово робить виїзди на приборкування вогню на великих площах інших землекористувачів ( Свеська с/р, Ямпільська с/р,Антонівська с/р, Шатрищенська с/р, Микитівська с/р, Чуйківської с/р)

         Звертаємося до вас шановні керівники підприємств, організацій та мешканці району : “Пам’ятайте про  правила протипожежної безпеки, поводьтеся обережно з вогнем!”

         Основна причина лісових пожеж – необережне поводження з вогнем та нехтування правилами пожежної безпеки. Особливо тривожить той факт, що керівники сільських господарств,  підприємці та жителі сіл прибирають  суху траву за допомогою вогню. Підпаливши  траву,  господарі не слідкують за поширенням вогню,  і як наслідок вогонь потрапляє до лісу .Часто лісові пожежі виникають з вини людини, яка  кинула цигарку чи сірник. Тому і стоять понад дорогами не зелені сосонки, а жовті та руді. Більше вони не порадують дітей та дорослих своєю красою взимку.

         Всі ми любимо відпочивати серед краси природи,  з піснями під гітару  біля вогнища . Та пам’ятаймо  про правила поведінки у природі, які знають навіть діти: «Не залишай після себе сміття, слідкуй , щоб вогнище повністю згасло».

         Крім того, пам’ятайте, що в’їзд  у ліс на автомобілях у пожежонебезпечний період, а особливо розпалювання вогнищ суворо заборонено. Також заборонено без погодження з керівництвом ДП «Свеський лісгосп»   проведення будь-яких культурно-масових заходів.

         За нехтування  цими правилами встановлена адміністративна відповідальність . Згідно з Кодексом України про адміністративне правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки у лісі ст..77 тягне за собою накладання штрафу.

                   Не зайвим буде нагадати про статтю 73 адміністративного Кодексу України, згідно з яким засмічення лісів побутовими відходами також тягне накладання штрафу на громадян та посадових осіб. 

         Отож, перш ніж порушувати правила пожежної безпеки в лісі , залишати після власного відпочинку смітник, зазирніть до власної кишені чи є там гроші для чималих штрафів.

                Вогонь у лісі спинити вкрай важко. На жаль, це розуміють переважно ті, кому доводиться боротися з наслідками недбалого ставлення людей до природи.

         З наближенням літа все частіше можна побачити дітей на відпочинку в лісі та біля водойм, які безпечно поводяться з вогнем, а поблизу немає дорослих , які б попередили про небезпеку. Та все одно  шкоду, яку може принести пожежа від дитячої бездоглядності,  доведеться  відшкодовувати .

         Наближаються святкові дні, і кожен мріє відпочити серед природи, але не забуваймо, що пік лісових пожеж зазвичай припадає на вихідні та святкові дні. Масовий відпочинок «на природі» дорого коштує і для самої природи, і для оперативних служб, які рятують ліси від лиха,- лісової охорони та підрозділів МНС. Відпочиваючи, не порушуйте пожежної безпеки. Маємо нарешті усвідомити: найменша іскра, недбало кинутий недопалок або непогашене багаття можуть завдати страшної шкоди «зеленим легеням» планети. Станьмо спільно з нами   до лав захисників лісу . Якщо ви стали свідком пожежі не залишайтесь байдужими. Коли  вогонь не великий спробуйте  загасити самотужки  або  зателефонуйте  до служб , які цілодобово чергують, аби врятувати ліс від пожежі.

         Щодня, а також у святкові дні у держлісгоспі постійно  чергує пожежна бригада на чолі з фахівцями, а в лісництвах чергові, які, отримавши сигнал про лісову пожежу, негайно вживатимуть необхідних заходів, щоб її загасити.

         Давайте працювати спільно.

         Подзвонити при необхідності можна  за телефонами:

         черговому по лісгоспу -6-40-23; моб. – 096-242-30-67

         черговим  по лісництвах :

                   Свеського – 6-40-06

                   Дружбівського – 4-35-82

                   Прудищенського – 2-19-93

                   Олінського- 2-29-52

                   Чуйківського  - 5-54-33

         Вогонь у лісі спинити вкрай важко. На жаль, це розуміють переважно ті, кому доводиться боротися з наслідками недбалого ставлення людей до природи.

          Не залишайтесь байдужими до краси нашого зелен-краю, його дивовижних краєвидів. Бережімо спільними зусиллями кожен куточок рідної природи.

        

 

                                               Інженер охорони та захисту лісу

                                               ДП «Свеський лісгосп»

                                               С.М.Отрошок

Переглядів: 426 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz