ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2015 » Березень » 4 » У Держлісагентстві обговорено питання співпраці з японською агенцією JICA в рамках реалізації проекту НІГД в Україні
16:36
У Держлісагентстві обговорено питання співпраці з японською агенцією JICA в рамках реалізації проекту НІГД в Україні

2 березня у Державному агентстві лісових ресурсів України відбулася робоча зустріч Заступника Голови агенції Віталія Атаманчука та фахівців відомства з експертами Японської агенції міжнародної співпраці JICA, які прибули в Україну в рамках моніторингової місії з питань створення Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

Проект НІГД передбачає переведення всіх геопросторових даних в електронний формат для подальшого їх обліку і оновлення за єдиними стандартами і правилами, а саме:  об’єднання всіх даних в єдину інформаційну систему та забезпечення відкритого доступу до неї через геопортал. В системі також передбачена можливість комбінування різних нашарувань інформації: картографічна і геодезична основи, земельні ділянки, ґрунти та їх якість, рельєф, ліси, вода, надра, геологія, інформація про результати сільськогосподарського виробництва, будівлі та споруди, інженерні комунікації, статистичні дані тощо.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи організації взаємодії щодо впровадження зазначеного проекту в Україні, питання подальшої співпраці та можливості, які надасть формування єдиної електронної інформаційної системи, зокрема для лісової галузі.

Експерт проекту JICA Кейші Ямада повідомив, що метою їх місії в Україну є вивчення ситуації та узгодження з профільними міністерствами і відомствами технічних вимог та даних для реалізації проекту в Україні. Комплексний моніторинг є одним з важливих кроків міжнародної співпраці, за результатами якого японською стороною має бути  надана технічна допомога Україні на створення пілотного проекту НІГД.

З боку відомства, заступник Голови Віталій Атаманчук зазначив: «Проект Національної інфраструктури геопросторових даних є дуже актуальним для України сьогодні, в тому числі для лісового господарства, особливо в розрізі запланованих галузевих реформ».

Для лісового господарства впровадження такої системи надасть можливість оновитибази даних лісових масивів та мисливських угідь, підвищитирівеньохорони та захисту лісів, контролю використання лісових ресурсів,  ефективного планування будівництва лісових доріг, тощо.

За результатами зустрічі сторонами було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці для впровадження проекту НІГД в Україні, а також консультативної та технічної підтримки проекту з боку Японської агенції.

Прес-служба Держлісагентства

Переглядів: 314 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz