ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2015 » Вересень » 17 » У нас є чому повчитися!
17:11
У нас є чому повчитися!

14 вересня 2015 року, враховуючи лист «Укрцентркадриліс» № 339 від 09.09.2015 року,   на базі нашого підприємства відбулось виїзне засідання з групою кадрового резерву по вивченню передового досвіду ведення лісогосподарського виробництва на державних підприємствах, які входять до сфери управління Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. Програма заходів передбачала відвідування учасниками  наступних підрозділів ДП «Свеський лісгосп»:

- Олинське лісництво : огляд стану лісових культур та природного поновлення сосни звичайної;

- Чуйківське лісництво, знайомство з лісогосподарським виробництвом,

- будівництвом лісових доріг в Чуйківському та Свеському лісництві;

- садиба ДП «Свеське лісове господарство», знайомство з культурою виробництва на підприємстві (цех переробки деревини, нижній склад, автотранспортний цех, цех виготовлення пелетів);

Знайомлячись з роботою підприємства учасники пересвідчились вочевидь, що головне не лише обсяг ресурсів, а і вміння ними розпоряджатися ефективно.

Лісничий Олинського лісництва Сергій Донік поділився досвідом створення плантацій сосни звичайної шляхом природного поновлення, що практикується лише в цьому лісництві лісгоспу.

Рухаючись з Чуйківки до центральної садиби лісгоспу, шлях між якими пролягав через лісові масиви підприємства, збудованою лісгоспом лісовою  дорогою, учасники колегії відмітили її повну відповідність ГОСТу будівництва лісових доріг та  високу якість: з гідравлічними спорудами, карманами для зупинки транспорту та належним чином доглянутими обочинами вона суттєво вигравала в порівнянні з дорогами районного та обласного значення.

«Мости розраховані на вагу 90 тонн, тому для руху високотоннажного транспорту цілком безпечні», - коментує технічні можливості нових споруд директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

Сполучивши між собою віддалені села району Рудинку та Родіонівку, мости скоротили відстань від Чуйківського лісництва лісгоспу до нижнього складу з 65 до 15 км! Порахувавши, що лісовози спалюють близько 50 л пального на 100 км, економічний ефект від зробленої роботи можна побачити неозброєним оком. А будуючи мости власними силами, лісівники заощадили ще і на самому будівництві.

Свої послуги у будівництві нам пропонували кілька ліцензійних фірм, та за їх обрахунками будівництво одного мосту нам ставало до мільйона гривень. Тому, зваживши на свої сили і можливості, вирішили виконувати цю роботу самотужки», - ділиться досвідом будівництва Олег Закусило. Загалом будівництво трьох мостів тривало до двох місяців і обійшлося лісгоспу у 269 тис.грн., що майже у десять разів знизило вартість проекту.

До слова, за останні два роки у лісгоспі збудовано до 10 км лісових доріг, 4,2 км з яких будівництва цього року. То ж тепер, вільний доступ до лісового фонду в разі пожеж та для догляду за лісом тут повністю відкрито.

 

 

Перебуваючи у центральній садибі лісгоспу, учасники звернули увагу на великий об'єм робіт, проведений підприємством по ремонту авто гаража: утеплені бокси, відремонтована техніка, проведено капітальний ремонт адміністративного приміщення, упорядковано територію, укомплектовано ЛПС тощо.

 

 

 

Наступним демонстраційним об'єктом став нижній склад підприємства, з щойно збудованим та введеним у дію підприємством по виробництву паливних гранул (пелет). 

«Середня реалізаційна ціна з доставкою 1750 грн. за тонну готової продукції, це задовольняє споживачів, тому перебоїв з реалізацією немає», - коментує роботу нової лінії директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

Відтак, забезпечуючи потреби внутрішнього ринку області, свеські лісівники вже встигли випустити і реалізувати близько 100 тонн готової продукції. Сировиною ж для виготовлення пелет стали відходи дерево переробки. За рік їх накопичувалося в лісгоспі близько 19 тис. т, більша частина з яких просто утилізувалася. Це тягло за собою додаткові витрати, нині ж, ці відходи починають працювати на прибуток.

Нагадаємо, що до монтажу лінії свеські лісівники приступили у лютому цього року, інвестувавши у виробництво близько 4 млн.грн., а вже 23 червня виробництво паливних гранул (пелет) було введене в дію.

За оптимальних умов роботи, кошти, інвестовані у виробництво, лісгосп планує повернути вже за два рок

Хочемо відмітити, що наше підприємство вважається одним із найпотужніших в лісовій галузі області по лісосировинному ресурсу.

 

Переглядів: 479 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz