ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Грудень » 8 » У Сумському ОУЛМГ відбулось чергове засідання колегії
14:58
У Сумському ОУЛМГ відбулось чергове засідання колегії

Колегія Сумського ОУЛМГ проаналізувала правову роботу на підприємствах управління та обговорила доцільність створення і вирощування лісових культур садивним матеріалом із закритою кореневою системою

Чергове засідання колегії Сумського ОУЛМГ відбулося під головуванням начальника управління Віктора Чигринця, в ньому взяли участь директори лісогосподарських підприємств області та начальники структурних підрозділів управління. На обговорення виносились питання правової роботи, що ведеться на підприємствах галузі, та доцільності створення і вирощування лісових культур садивним матеріалом із закритою кореневою системою.   

Про підсумки правової роботи управління та підвідомчих державних підприємств у 2014 році проінформувала головний спеціаліст-юрисконсульт Алла Сапунова. На сьогодні кожне підпорядковане підприємство забезпечене кваліфікованим юридичним обслуговуванням. Як результат, впродовж року було направлено 69 претензій на загальну суму 1,8 млн.грн., наразі задоволено 21% від загальної суми. Також за 10 місяців поточного року пред'явлено 18 позовів на суму 2,2 млн.грн., з них задоволено 12 позовів на суму 1,7 млн.грн., що є якісним показником в роботі підприємств.

Підводячи підсумок розгляду даного питання начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець відзначив позитивну роботу лісгоспів по правовому забезпеченню їх діяльності та звернув увагу директорів на створення для спеціалістів юридичних служб належних умов праці та забезпечення їх відповідною нормативною базою. 

По другому питанню Про створення і вирощування лісових культур садивним матеріалом із закритою кореневою системою доповів заступник начальника управління Олександр Товстуха. У своїй доповіді він детально проаналізував використання у лісокультурному виробництві Охтирського, Тростянецького та Лебединського лісгоспів технології вирощування сіянців дуба звичайного з закритою кореневою системою в контейнерах. В ході аналізу він зазначив, що проведений аналіз показав як переваги так і мінуси впровадженого методу. В порівнянні з вирощуванням сіянців у відкритому грунті він є більш фінансово затратним і трудомістким, зокрема, створення 1 га лісових культур сіянцями з закритою кореневою системою на 45 % дорожче від створення відповідної площі звичайними сіянцями, вирощеними у відкритому грунті. Крім того, лісові культури дуба звичайного, створені сіянцями з закритою кореневою системою, майже на 10-12 % поступаються за біометричними показниками (висотою та діаметром) лісовим культурам, створеним із сіянців, вирощених у відкритому грунті. Але, поряд з цим, сіянці з закритою кореневою системою дають можливість господарствам створювати та доповнювати дубові лісові культури після початку вегетаційного періоду.

В підсумку доповіді начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець зазначив, що для оптимального відновлення лісосік дубом звичайним є доцільним використання комплексного підходу щодо способу створення лісових культур. У разі достатнього і якісного врожаю посівного матеріалу дуба створювати лісові культури шляхом одночасного посіву їх як у розсаднику так і у контейнери – для подальшого доповнення вже створених лісових культур. У разі слабкого врожаю жолудя – створювати лісові культури методом садіння сіянців.

 

Переглядів: 474 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz