ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Травень » 29 » Виїздна колегія СОУЛМГ - ДП "Глухівський лісгосп"
14:35
Виїздна колегія СОУЛМГ - ДП "Глухівський лісгосп"

У Глухівському лісгоспі пройшло виїзне засідання колегії Сумського ОУЛМГ

 

Днями відбулось травневе засідання колегії Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, цього разу учасників колегії зустрічав Глухівський лісгосп

 

Практична частина травневої колегії Сумського ОУЛМГ передбачала огляд ряду об'єктів Глухівського лісгоспу. Спершу керівники лісогосподарських підприємств області ознайомились з роботою торгівельного павільйону «Лісовичок». З чотирьох діючих в області павільйонів Глухівський «Лісовичок» працює найбільш ефективно. Великий асортимент товару та вигідне місцезнаходження магазину встигло дати підприємству лише в цьому році близько 90 тис. чистого прибутку.

Далі директори лісгоспів побували на нижньому складі лісгоспу. Начальник нижнього складу Ганна Старченко ознайомила відвідувачів з організацією навантажувально-розвантажувальних робіт, роботою автотранспорту підприємства та електронним обліком деревини.

 

 

 

Огляд продовжився в Шалигінському лісництві лісгоспу. Лісничий Шалигінського лісництва  Олена Ховренко показала учасникам колегії ділянки змішаних лісових культур, створених у 2006, 2008 та 2012 роках. Також, учасники колегії мали нагоду відвідати ботанічну пам'ятку природи місцевого значення «Сосни». Зараз їх лишилося 9, цим віковим деревами по 200 років. За час свого життя вони встигли вирости більш ніж на 30 метрів і сягають в діаметрі до 70 см.

Поряд з побаченою і почутою в Глухівському лісгоспі фаховою інформацією,  учасники колегії мали нагоду побувати в православній пам'ятці Глухівщини – чоловічому монастирі «Глинська пустинь».

Практична частина колегії завершилась оглядом об'єктів центральної садиби Глухівського лісгоспу: дендрологічного парку, цеху переробки деревини та лісової пожежної станції.

Відкриваючи пленарне засідання колегії, начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець відзначив стабільну роботу Глухівського лісгоспу та якісний рівень підготовки до колегії.

Першим питанням повістки денної слухали Про стан ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь. Про це доповів заступник начальника управління Віталій Баранов. Він акцентував увагу на основних показниках ведення мисливського господарства підприємствами управління. Так, за підсумками минулого року загальні витрати на ведення мисливського господарства склали 4041 тис.грн. і збільшились у порівнянні з 2012 роком на 209 тис.грн. Витрати на охорону, відтворення та біотехнічні заходи склали 1581 тис.грн., що становить в середньому 6,6 тис.грн. на 1 тис. га мисливських угідь. Надходження від ведення мисливського господарства склали 1647 тис.грн,  що склало в середньому 6,9 тис.грн. з 1 тис. га. Віталій Баранов відзначив позитивну роботу Конотопського та Середино - Будського лісгоспів у веденні мисливського господарства.

Про санітарний стан лісів та заходи боротьби з шкідниками та хворобами лісу доповів заступник начальника відділу лісового господарства Олександр Баня. Він звернув увагу керівників лісогосподарських підприємств на забезпечення постійного контролю за санітарним і лісопатологічним станом лісів, де можливе розмноження шкідників та хвороб, а також удосконаленні нагляду за динамікою чисельності хвоє – і листогризучих шкідників та прогнозування розвитку їх осередків.

По питанню підсумків роботи  підприємств галузі в осінньо-зимовий період 2013-2014 років та завдання щодо забезпечення стабільності їх роботи у наступному осінньо-зимовому періоді доповів головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та технічної політики Віктор Селезень. Він відзначив ефективну роботу Конотопського, Охтирського, Роменського та Середино-Будського лісгоспів по енергозбереженню. Він відзначив, що важливу роль в енергозбереженні відіграє переобладнання автотранспорту з бензинових двигунів на дизельне та газове пальне. Всього в держлісгоспах переобладнано 61 автомобіль ЗІЛ, за рахунок цього споживання бензину зменшилось на 117 тонн і дало підприємствам економію коштів більш ніж 1 млн.грн.

Підводячи підсумок розгляду даного питання, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець акцентував увагу керівників лісогосподарських підприємств на необхідності детального аналізу витрат усіх видів енергоресурсів, розробці заходів по зменшенню використання бензину та недопущенні його використання на вивезенні деревини.

По всіх питаннях повістки денної колегія управління прийняла рішення.

Прес-служба Сумського ОУЛМГ

Переглядів: 526 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz