ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » 2014 » Жовтень » 22 » Виїздна колегія СОУЛМГ до ДП "Охтирський лісгосп"
15:03
Виїздна колегія СОУЛМГ до ДП "Охтирський лісгосп"

Днями відбулося чергове виїзне засідання колегії Сумського ОУЛМГ. Цього разу учасники колегії відвідали державне підприємство «Охтирське лісове господарство». В роботі колегії взяли участь керівники лісогосподарських підприємств області та керівництво Охтирського району.

Позитивне враження на учасників колегії справили огляд центральної садиби лісгоспу, цеху переробки деревини та транспортного цеху Охтирського підприємства. Та особливу увагу привернула директорів лісгоспів робота дровоколу, придбаного і встановленого охтирчанами в минулому році. «Машина колотих дров – це 4 кубометри – коштує 1768 грн. і на сьогодні користується великим попитом, постійно є черга», - ділиться директор підприємства Юрій Римар, - «Тому, минулорічні інвестиції в придбання дровокольного верстата цілком себе виправдали».

Сама тематика практичної частини зібрання стосувалася лісогосподарської діяльності підприємства, то ж, побачивши роботу лісгоспу по формуванню деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів учасники колегії пересвідчились, що плекають тут ліс справжні майстри своєї справи. Присутні побували в Охтирському та Хухрянському лісництвах підприємства. В Охтиському лісництві вони побачили створені охтирськими лісівниками лісові культури на деградованих землях та познайомились з системою роботи лісівників по рубках формування дубових насаджень. Господарі показали відвідувачам декілька різновікових плантацій дуба.

Перебуваючи в Хухрянському лісництві лісгоспу учасники колегії познайомились позитивним досвідом охтирчан по проведенню рубок формування в насадженнях сосни звичайної, який вони здійснюють лінійно-селективним методом, також всіх зацікавила запропонована технологія створення клонової насіннєвої плантації сосни звичайної.

В роботі колегії взяли участь голова Охтирської районної державної адміністрації Сергій Гавриленко та голова Охтирської районної ради  Сергій Кірічко.

Закінчилась практична частина зібрання в Литовському лісництві Тростянецького лісгоспу, де встановлено придбаний підприємством в минулому році потужний холодильник для зберігання насіння. Він дозволяє зберігати лісове насіння тривалий час в постійному контрольованому температурному середовищі, що позитивно впливає на його схожість.

Підводячи підсумок практичній частині заходу, начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець відмітив інвестиційну діяльність Тростянецького та Охтирського лісгоспів та високо оцінив лісогосподарську діяльність Охтирського лісгоспу: «Лісові культури лісгоспу у відмінному стані, це говорить про те, що через 100 років наші нащадки матимуть справді чудовий ліс».

 

Переглядів: 752 | Додав: oksama | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz