ДП "Свеський лісгосп"
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як ГістьГрупа "Гости"Вітаю Вас, ГістьRSS
Меню сайту
Статистика
 
Головна » Архів матеріалів

23 червня 2015 року під головуванням начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Чигринця відбулось виїзне засідання колегії управління. Цього разу досвідом своєї роботи ділився з учасниками зібрання  Свеський лісгосп.

Свеське підприємство вважається одним із найпотужніших в лісовій галузі області по лісосировинному ресурсу. З початку року обсяг реалізованої ним товарної продукції склав близько 26 млн.грн, що загалом дало лісгоспу до двох мільйонів чистого прибутку.

Знайомлячись з роботою підприємства учасники колегії пересвідчились вочевидь, що головне не лише обсяг ресурсів, а і вміння ними розпоряджатися ефективно.

Програма заходу передбачала відвідування Олинського та Чуйківського лісництв лісгоспу. Території обох лісництв приємно вразили своєю ошатністю та чистотою. То ж господаря було видно, як то ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Додав: oksama | Дата: 15.07.2015

НА СУМЩИНІ ПОСИЛЕНО ЗАХОДИ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЛІСОВИХ ПОЖЕЖ

 

«На Сумщині посилено заходи з попередження лісових пожеж», - про це у ході брифінгу, який відбувся 1 липня, повідомив начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор ЧИГРИНЕЦЬ

«60 % лісових масивів області – ліси, підпорядковані підприємствам Сумського ОУЛМГ. Аби попередити загрозу та зменшити вірогідність загоряння лісових масивів підприємствами управління вживається низка заходів. Цьогоріч відновлено 5417 кілометрів мінералізованих смуг та створено 1362 кілометри нових. Рейдові бригади лісової охорони, до складу яких входять правоохоронці, працівники ДСНС здійснюють регулярний огляд території, проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Додав: oksama | Дата: 01.07.2015

Свеські лісівники Сумського ОУЛМГ опанували новий вид господарської діяльності. В цьому році, продовжуючи практику будівництва лісових доріг, власними силам та за кошти підприємства вони спорудили три мости: 17 м, 21 м та 27 метрів.

Цим вони у рази скоротили відстань від найвіддаленішого лісництва лісгоспу – Чуйківського – до нижнього складу підприємства. В рамках виїзної колегії Сумського ОУЛМГ, яка проходила на базі Свеського лісгоспу 23 червня, відбулось офіційне їх відкриття.

Стрічка перерізана, старт руху лісовозної техніки дано. На чолі з начальником Сумського ОУЛМГ Віктором Чигринцем, першими по новозбудованих мостах пройшли члени колегії управління та керівники лісогосподарських підприємств області. За ними мостами сміливо проїхав МАЗ із вантажем понад 40 м3 лісу.

«Мости розраховані на вагу 90 тонн, тому для руху в ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Додав: oksama | Дата: 25.06.2015

Лінія по виробництву паливних гранул (пелет), збудована на базі Свеського лісгоспу Сумського ОУЛМГ, розпочала випуск готової продукції. До монтажу лінії приступили у лютому цього року, а  23 червня, в рамках виїзної колегії управління відбулося офіційне її відкриття.

«Нове підприємство – це економічно виправданий крок до європейського рівня у господарюванні, адже введення його в дію забезпечить підприємству безвідходне виробництво та, поряд з цим, дасть додаткові прибутки, що стане суттєвим внеском в економіку області», - сказав у ході відкриття об'єкту начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець.

«Обслуговування лінії обраховується майже у 2 млн. грн. річних витрат:  сюди входить заробітна плата працівників, витрати на електроенергію та обслуговування техніки. Та навіть за таких умов, кошти, інвестовані у виробництво, а ц ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: oksama | Дата: 25.06.2015

Ліси Полісся – справжній дивоцвіт, який робить нашу Україну неповторною. Ліс – наше житло, мати і годувальниця, помічник і натхнення, наш добрий порадник і спільник, місце роботи і відпочинку. Ліс – скарбниця незлічених багатств, великий цілитель, адже різні хвороби можна вилікувати за допомогою лікарських рослин, а душу – красою його пейзажів. Красу природи, наше національне багатство, ліс потрібно любити, оберігати та шанувати.

Відповідно до плану роботи відділу освіти Ямпільської райдержадміністрації на 2015 рік, з метою формування екологічної свідомості, виявлення обдарованої та талановитої учнівської молоді, залучення її до співпраці з державними лісогосподарськими підприємствами у квітні – травні 2015 року проведені шкільні та районні етапи обласних конкупсів на кращий твір та малюнок з теми «Людина та ліс».

На районний етап обл ... Читати далі »

Переглядів: 369 | Додав: oksama | Дата: 02.06.2015

19 травня Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко представив начальникам структурних підрозділів  центрального апарату Держлісагентства та територіальних органів нового Голову – Олександра Ковальчука. Представлення відбулося на базі ДП «Тетерівське лісове господарство».

«Знаю цю людину  як ефективного кризис-менеджера та технократа, який має великий досвід роботи в аграрних проектах», - зауважив Олексій Павленко.

В свою чергу Олександр Петрович, звертаючись до колективу, зазначив: «Я маю надію на нашу з Вами плідну співпрацю, тільки завдяки командній роботі ми зможемо виконати важливі завдання, що передбачені в новій Коаліційній угоді та Програмі Уряду».

... Читати далі »

Переглядів: 399 | Додав: oksama | Дата: 20.05.2015

       28 квітня 2015 року вся світова громадськість відзначила Всесвітній день охорони праці, який оголосила Міжнародна організація праці (МОП) з метою привернення уваги до масштабів проблем та до створення і просування культури охорон праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

         Ідея святкування Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, який було проведено американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про праццівників, що загинули та постраждали на роботі. Уперше в світі з ініціативи МОП він відзначався у 2003 році . ДП «Свеський лісгосп» виконав низку заходів про які ми анонсували раніше, а саме:

Переглядів: 504 | Додав: oksama | Дата: 06.05.2015

28 квітня весь світ відзначає День охорони праці, який цього року проходить під гаслом “Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».

         Високий рівень превентивної культури охорони праці – це усвідомлення важливості та обов’язковості охорони праці державою, роботодавцями та працівниками. Привернення уваги світової спільноти є доволі дієвим способом профілактики нещасних випадків.

         ДП «Свеський лісгосп» також доручився до підвищення рівня превентивної культури охорони праці, а саме:

         Наказом по підприємству розробив та затвер ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: oksama | Дата: 30.04.2015

Лісівники ДП «Свеське лісове господарство» щорічно проводять активну роботу з метою пояснення та важливості створення лісів в регіоні, а також виховання та роз’яснення серед молоді як необхідно поводитися в лісі, яких дотримуватися правил поведінки. Подібні лекції серед учнів проводяться перед початком весняної лісокультурної кампанії.

 

Цього року лісівникам випала особлива нагода та співпраця з юним покоління. Свеське шкільне лісництво виявило бажання проаналізувати та розробити певні рекомендації зі створення насаджень модрини європейської, адже 29 квітня 2015 року відбудеться обласний зльот учнівських лісництв «Майбутнє лісу – справа молодих». Школярі звернули особливу ... Читати далі »

Переглядів: 436 | Додав: oksama | Дата: 29.04.2015

 

24 квітня до працівників ДП «Свеське лісове господарство» з робочим візитом завітав головний лісничий управління Товстуха Олександр Володимирович. Зустріч відбулася в Олинському лісництві, з якого власне і розпочалась подальша екскурсія. Його супроводжували директор підприємства Закусило Олег Миколайович та головний лісничий Комарицький Ігор Анатолійович.

 

 

Головним завданням візиту було  обстеження природного поновлення сосни звичайної, яке було розпочато в Олинському лісництві в 2009 році. На протязі подорожі лісовими масивами підприємства велася приємна фахова розмова, де звичайно обговорювал ... Читати далі »

Переглядів: 379 | Додав: oksama | Дата: 27.04.2015

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 17 18 »
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Створити безкоштовний сайт на uCoz